HACKER ALERT

HACKER ALERT

De digitale weerbaarheid in Nederland blijft ver achter bij de groei van dreigingen. Overheid, bedrijfsleven en burgers nemen veel stappen om de digitale weerbaarheid te vergroten, maar dit gaat lang niet snel genoeg. Cyberaanvallen zijn aantrekkelijk vanwege de grote impact door inzet van vrij beperkte middelen en raken de hele samenleving. Ook houdt de dreiging van statelijke actoren aan; meer dan honderd landen spioneren wereldwijd met digitale middelen en gebruiken digitale aanvallen om processen te beïnvloeden. Uit het cybersecuritybeeld Nederland 2017 blijkt dat iedereen nodig is om de snel digitaliserende wereld veilig te houden. Bedrijven door bijvoorbeeld geld te reserveren om hun netwerk veilig te houden; gewone burgers door digitaal veilige spullen te kopen.
Waarschijnlijk heeft u ook al een aantal maatregelen getroffen om een cybersecurity incident te voorkomen. De meeste organisaties en bedrijven hebben al antivirus software geïnstalleerd, een firewall geplaatst en maken gebruik van (online) back-up.

ONDERSTEUNT NALEVING AVG/GDPR

Binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de regel dat u een datalek onverwijld moet melden. Maar hoe weet u dat er een datalek heeft plaatsgevonden? HackChecker helpt u met de Guardian360 Canary en Canary Tokens om een datalek snel te signaleren en op die manier aan de wettelijke eisen te voldoen. Doordat de Hacker Alert eenvoudig te implementeren is, kost het uw organisatie nauwelijks moeite om aan deze meldplicht te voldoen.
Ondanks alle maatregelen is de kans reëel dat een kwaadwillende uw netwerk binnendringt. Of het nu een rancuneuze (ex-)medewerker, een concurrent of een criminele organisatie is, vrijwel ieder bedrijf is interessant genoeg voor een potentiële inbraak. Daarom biedt HackChecker een tweetal oplossingen: de Guardian360 Canary en Guardian360 Canary Tokens.

HOE WERKT DE GUARDIAN360 CANARY?

De Canary Hacker Alert fungeert als een bewegingssensor in uw netwerk: voert iemand een netwerkscan uit, dan merkt de Hack Alert dat direct. Ook op manieren die wij niet verder openbaar maken, worden hackers betrapt.
De meldingen van de Canary Hacker Alert worden direct doorgegeven aan het security operations center. De melding wordt ook zichtbaar gemaakt in het HackChecker dashboard, voorzien van relevante informatie over de indringer zoals zijn IP-adres, poort, ingevoerde gegevens en het protocol dat gebruikt is.

INSTALLATIE CANARY HACKER ALERT

Het installeren van de Canary Hacker Alert is simpel. HackChecker heeft slechts een paar gegevens van u nodig om de Canary veilig te kunnen configureren. Vervolgens leveren wij deze fysiek of virtueel uit en plaatsen deze in uw netwerk. Daarna heeft u er geen omkijken meer naar: de Canary zet zelf een beveiligde verbinding op met het Guardian360 platform dat in de gaten houdt of de Canary Hacker Alert online is én verzorgt de noodzakelijke patches en updates.

GUARDIAN360 CANARY TOKENS

De Canary Tokens bieden detecties die nog verdergaan binnen uw applicaties en netwerk. Met tokens die specifiek voor uw organisatie of bedrijf gegenereerd zijn, is het mogelijk om aanvallen of data lekkage binnen no time te detecteren binnen uw applicaties, netwerk en/of externe bronnen.

Scan gratis uw website op informatieveiligheid!

Maak kennis met onze klanten